Cara-Cara Menggunakan Celcom Broadband Secara Percuma

Sunday, June 26, 2011
Hari ini aku nak ajar korang semua cara2 nak menggunakan celcom bb secara free, bermaksud walaupun credit celcom bb prepaid kita dah habis atau celcom bb postpaid dah kena bar...

mula-mula download ultrasurf 9.4 kat sini

http://www.ultrareach.com/download_en.htm

dah download... open la...

ok pilih option -> untick start ie automically at start,
pastu turun bawah ambik proxy setting tick direct used ultra surf...
kemudian exit..

Dalam browser yang korang guna tu set manual proxy 127.0.0.1 dengan port 9666

dah..? bagus...

skang connect 3g modem,walaupun credit dah habis atau kena barred tapi still boleh connect lagi, kalau bukak browser dia akan cakap, YOU HAVE UNSUFISEAN BALANCE bla, bla bla,.... tapi kalau dah set manual proxy dia tak kuwar..

dah connect, run ultrasurf 9.4 tunggu sampai dia cakap "suceessfully connected to server"

* Jika ada yang tak dapat connect guna ultra surf. Sila Guna Configurasi ini ada 2.

1. Dalam Ultrasurf ->option->Proxy Setting ->Manual Proxy Setting ->Proxy Host 10.128.1.242 Proxy Port 8080->ok->close ultasurf->open balik

Kalau tak boleh jugak

2. Dalam Ultra Sulrf Proxy Setting ->Direct use ultrasurf


skang dah boleh open browser yang telah di set manual proxy tadi,

confirm boleh surf, youtube dan download walaupun credit prepaid celcom bb dah habis atau line celcom bb pospaid kena bar...













Assalamualaikum pembuka bicara..
just nk kongsi sedikit info tentang cara2 untuk dapatkan internet percuma..

Internet percuma ini boleh didapati sekiranya anda merupakan pengguna PREPAID celcom.
maxis tak pasti la plak 


Sebelum aku gitau cara2 untuk mendapatkan internet percuma ni,
pastikan korang mempunyai baki kredit RM0 untuk mengelakkan
korang kehabisan kredit / kredit ditolak sewaktu main internet ni 


Apa yang korang perlukan:
-Modem broadband @ henset yg bleh dijadikan modem
-Software Ultrasurf.. bleh download kat sini:
Hidden text: ON

Sila register atau login untuk lihat link atau text ini
Hidden text: OFF

http://www.ultrareach.com/download_en.htm


Step 1: pastikan korang dh tau macam mane untuk connect menggunakan henset atau modem tersebut, selalunye
senang je, just click connect btul x 

Step 2: bukak Software ultrasurf, klik pada option...
click pada proxy setting button, pastikan ia berada pada directly use ultrasurf,
exit dan bukak semula software tersebut, anda akan lihat ultrasurf akn cuba untuk
connecting ke pada server... biarkan sehingga message "successfully connected to server!" keluar..
maka anda telah berjaya dapatkan line broadband celcom secara percuma 


just bukak mane2 browser, ie chrome or mozilla utk surf internet...

pasal tolak kdt aku tak psl2

2 comments:

  1. download link xley buka

Post a Comment